شاید تیتر این مطلب برای شما جالب باشد، اما باید از خود بپرسید واقعا منظور من از چنین تیتری چیست؟
نمیتوانم بگویم در تمام تیم ها، اما میتوانم بگویم در اکثر تیم ها شما در بدو ورود باید مبلغی را به عنوان خرید اولیه هزینه کنید تا نمونه از محصولات را برای نمایش دادن در اختیار داشته باشید.
اما با هم بررسی میکنیم که این حجم لزوما نیاز هست یا نه و اینکه اگر نیاز به تهیه نمونه ای از محصولات میباشد این حجم باید چقدر باشد؟
رندی گیح از بزرگان این صنعت جهانی است و در مورد نمونه محصولات اینگونه میگوید که شما نیاز به یک گاراژ یا انبار پر از کالا ندارید، ولی باید یک مقدار کالا برای مصرف شخصی، یک مقدار برای بازاریابی، یک مقدار برای محصولاتی که ممکن است برای مدتی در سایت شارژ نشوند و یک مقدار برای کسانی که تازه در بازاریابی شبکه استارت کار خود را میزنند داشته باشید تا از محصولات استفاده کرده و از کیفیت آنها اطمینان حاصل کنند.
اگر متوجه شده باشید این مطلب که در کتاب قدم اول رندی گیج مطرح شده است در خصوص محصولات مصرفی میباشد، مثل شامپو، صابون، روغن و محصولاتی نظیر همین محصولات که مرتبا در خانه شما مورد استفاده قرار میگیرد.
اما آیا چنین استراتژی ای اجباری است یا الزامی؟
در بیشتر شرکت های بازاریابی شبکه ای محصولاتی هستند که ما شخصا نیازی به استفاده از آنها نداریم، بر فرض مثال کسی که سیاهی دور چشم ندارد نیازی به استفاده از کرم تخصصی سیاهی دور چشم نیز ندارد، اما کسانی را در اطراف خود میشناسد که نیاز به چنین محصولی داشته باشد.
یک اصل که باید در بازاریابی شبکه ای بدانید این است که کیفیت محصولات هیچ شرکتی پایین نیست. شاید آن طور که باید و شاید کیفیت عالی نداشته باشند، اما با توجه به قیمتی که گذاشته شده دارای کیفیت خوبی هستند. چون محصولات از طریق تبلیغات کلامی به فروش میرسد شرکت ها مجبور هستند که محصولات با کیفیتی تولید کنند تا بازاریاب بتواند بارها و بارها محصول را به فروش برساند.
نتیجه گیری این است که اجباری به مصرف شخصی از محصولات نیست و این اصل الزامی است.
حال بیایید به ادامه مطلب بپردازیم. در تمام شرکت ها بعضی محصولات هستند که همواره شارژ میباشند و مصرفی نیز نیستند. در این صورت داشتن نمونه ای از محصولات باز هم الزامی است، نه اجباری.
بحث دیگری که همواره در فروش مطرح میشود این است که بعضی از مشتریان دوست دارند محصول را لمس کنند، به این صورت نسبت به محصول حس مالکیت پیدا میکنند. ما در سال 1396 شمسی و 2017 میلادی زندگی میکنیم و میبینیم که خرده فروشی به صورت اینترنتی چقدر فراگیر شده است. من گفته بالا را نقض نمیکنم، اما میخواهم این مطلب را بیان کنم که مطلب بالا برای فروش به بازار گرم شما و بازار سرد شما صحیح میباشد، نه بازار داغ شما، چون بازار داغ شما به شما اعتماد دارد و بر پایه همین اعتماد از شما محصول خریداری میکند.
پس از اینکه بازار داغ شما از محصول شما استفاده کردند و نتیجه مطلوبی گرفتند میتوانید از نتیجه شخص استفاده کرده و به بازار گرم خود محصول ارائه کنید و تبدیل به بازار داغ خود کنید(فروش به بازار سرد را در پستی دیگر برای شما شرح خواهم داد).
هدف از این صحبت ها چه بود؟ میخواستم این را بگویم که خرید اولیه صرفا الزام است. شما میتوانید جای هزینه کردن مبالغی که برای شما مقدور نیست، محصولات خود را با نشان دادن محصولات از طریق سایت و یا تهیه کردن یک کاتالوگ که هزینه بسیار کمتری برای شما دارد کار خود را در بازاریابی شبکه ای شروع کنید، اما صرفا برای محصولاتی که قیمت های بالا دارند و محصولاتی که شاید در ذهن خود این طور متصور شوید که شاید نتوانید آن ها را به فروش برسانید(که با گرفتن اطلاعات محصول این موضوع مرتفع میشود)، اما اگر بر فرض مثال میخواهید ادکلن(چون مشتری باید بو کند) و شامپو(چون ممکن است همان لحظه از شما طلب کند) نیز در کنار محصولات دیگر بفروشید باید چند نمونه از آن را تهیه کنید.
این موضوع را نیز باید یادتان باشد که هر استراتژیای مثل: «این مقدار محصول داشته باشی بهتر است ولی شما نمیخواهید داشته باشید و به شما میگویند اینگونه درست نیست» و به هر صورت به شما برای خرید روی یک مبلغ خاص فشار آورده و تا شما آن مبلغ را هزینه نکنید به شما اجازه کار کردن و تیم سازی ندهند را خرید اجباری میگویند و خرید اجباری طبق قانون وزارت بازرگانی تخلف محسوب میشود و میتوانید از طریق مراجع قانونی اقدام به شکایت از تیم مورد نظر کنید.